Recomandari FPL.RO – #GW8

Written by:

Incet incet incepem sa ne facem o idee cu privire la jocul echipelor si al jucatorilor la inceputul acestui sezon de Premier League. Cele 7 etape scurse pana in momentul de fata au fost pline de surprize, printre care trebuie sa amintim echipe precum Leeds, Crystal Palace, Aston Villa sau Newcastle care s-au descurcat peste asteptarile noastre. Iar echipe precum Manchester City sau Manchester United dezamagind in aceeasi perioada.

Avand in vedere acest inceput de sezon, dorim sa va atragem atentia in aceata etapa asupra 3 jucatori care merita avuti in vedere in formarea echipelor, cate unul din fiecare compartiment:

Benjamin Chilwell – Chelsea – 5.9m £

Primul jucator asupra caruia ne vom opri azi este fundasul de banda a celor de la Chelsea Londra, Benjamin Chilwell, jucatorul transferat in aceasta vara de la fosta campiona Leicester City.

In primele 3 etape a acestui sezon, fundasul englez nu a evoluat pentru echipa sa din cauza unei accidentari, iar in urmatoarele 4 etape a reusit sa adune un total de 33 de puncte, inscriind un gol si oferind un assist pentru colegii sai. In aceleasi 4 etape, cei de la Chelsea au incheiat 3 meciuri fara gol primit, fundasul obtinand puncte pretioase pentru clean sheet.

Este un jucator care urca foarte frecvent in atacul echipei sale, oferind o multime de centrari pentru colegii sai.

In perioada urmatoare, echipa lui Frank Lampard va evolua, pe rand cu: Sheffield Utd (a), Newcastle (d), Tottenham Spurs (a) si Leeds (a). Urmatorul adversar, cei de la Sheffield sunt doar o umbra a echipei care sezonul precedent a fost revelatia campionatului. Acestia au reusit sa obtina doar un punct pana in momentul de fata in cele 7 etape disputate, fapt care ne determina sa ne indreptam atentia asupra acestui jucator.

Jack Grealish – Aston Villa – 7.4m £

Mijlocasul ofensiv al celor de la Villa, Jack Grealish este urmatorul jucator pe care il includem in aceste recomandari. Eu personal, am ramas surprins la inceptul acestui sezon, cand am vazut ca Grealish va continua la actuala echipa. A fost cel mai bun jucator al Leilor, fiind principalul artizan al salvarii de la retrogradare, asfel eram convins ca va face pasul la una dintre marile echipe ale Angliei.

Iar acest inceput de sezon este o continuare a evolutiilor sale foarte bune. In cele 6 etape disputate, a adunat 54 de puncte, adica o medie de 9 puncte pe meci. In aceste meciuri Grealish a reusit sa marcheze 4 goluri si a oferit 5 assist-uri pentru colegii sai, fiind unul dintre cei mai prolifici jucatori in acest inceput de sezon.

In GW8 cei de la Villa vor intalni in deplasare pe cei de la Arsenal, un meci cat se poate de dificil, insa Grealish este genul de jucator care poate sa iasa in evidenta in aceste meciuri dificile. Dupa acest meci dificil, cei de la Villa au 5 meciuri cu dificultate 2 si 2 meciuri cu dificultate 3, un program relativ mai usor, astfel facand din acest jucator o investitie buna pentru perioada urmatoare.

Callum Wilson – Newcastle – 6.6m £

Ultimul jucator asupra caruia ne vom opri in acest articol, este atacantul celor de la Newcastle, Callum Wilson. Jucatorul transferat la inceputul acestui sezon de la retrogradata Bournemouth, s-a adaptat foarte rapid la noua sa echipa, in cele 7 etape desfasurate pana in momentul de fata reusind sa inscrie de 6 ori (acestea fiind mai mult de jumatate din golurile echipei).

In inceputul acestui sezon a adunat 53 de puncte, pe langa cele 6 goluri inscrise, acesta a oferit si 2 assist-uri colegilor sai, astfel fiind implicat in mod direct in 80% din golurile celor de la Newcastle.

Este un jucator cu o mobilitate si un plasament de mare clasa, fiind foarte greu de gestionat in careu de catre fundasii adversi. In plus, pretul sau de ,,doar” 6.6m £ coroborat cu evolutiile foarte bune il transforma intr-un MUST HAVE in echipele managerilor de FPL.

Urmatoarele meciuri a celor de la Newcastle sunt: Southampton (d), Chelsea (a), Crystal Palace (d), Aston Villa (d) si West Brom (a). Nu sunt nici cele mai grele, nici cele mai usoare meciuri, insa potentialul atacantului subliniat este cat se poate de evident.

Eu unul personal am in echipa mea pe 2 dintre cei mentionati, iar pe al 3-lea – Chilwell- l-as dori, insa nu prea imi permite bugetul (sa vedem daca pot face ceva permutari). Voi pe cine aveti?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *